طراحی فضای سبز حیاط خانه

طراحی فضای سبز حیاط خانه

یکی از ساده ترین و خودمانی ترین انواع طراحی فضای سبز را باید به طراحی فضای سبز حیاط خانه نسبت بدهیم. اگر چه ظاهر امر ساده به نظر می رسد، اما معمولا محدود بودن فضای حیاط خانه، باعث می شود که شکل طراحی فضای سبز آن، پیچیده تر باشد. از این روی برای چنین سبک طراحی و ایجاد فضای سبز نیز بهتر است از متخصصان این حوزه استفاده نمایید. به این صورت می توانید اطمینان حاصل کنید که شکل اجرای کاشت گل و گیاه و به کار بردن اجزای دیگر، به شکل اصولی صورت گرفته و در نهایت نتیجه ای نزدیک به آن چه خواسته اید، به دست خواهید آورد.

در زیر می توانید به اصول و مقدمات لازم در جهت طراحی فضای سبز حیاط خانه پرداخته و نسبت به زوایای مختلف آن ها آگاهی یابید.

طراحی فضای سبز حیاط خانه

طراحی فضای سبز خانه را باید با توجه مراحل زیر طی کرده و به همان تناسب با انجام حرفه ای هر مرحله، می توان زیباسازی و بهره وری را در سطح بالاتری به دست آورد.

در ادامه با ما همراه باشید.

اندازه گیری مساحتی و سنجش ساختمان های اطراف در طراحی فضای سبز حیاط خانه مانند هر پروژه اجرای فضای سبز دیگری، برای طراحی فضای سبز حیاط منزل نیز باید ابتدا نسبت به اندازه گیری مساحت حیاط اقدام کرد. این مساحت روی کاغذ آمده و سپس طبق آن مرزبندی و فضاسازی پیش می رود. در نظر داشته باشید که در هر پروژه ایجاد فضای سبز، لازم است که مساحت مورد نظر به خوبی مورد بررسی قرار بگیرد. در حقیقت بدون اندازه گیری صحیح فضا، قادر به بخش بندی آن نیستیم. در صورتی که بخش بندی فضا، بدون اندازه گیری اصولی اولیه صورت بگیرد، باید احتمال هر خطایی در چیدمان و کاشت را بدهیم. در این اندازه گیری جهت تابش خورشید و نورگیری بخش های مختلف نیز مورد نظر قرار می گیرد و بعد در کاشت گیاهان نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.

همین طور در زمانی که اجرای پروژه فضای سبز در یک حیاط خانه انجام می شود، بدیهی است که ساختمان های اطراف تاثیرگذاری خود روی حیاط و گیاهان کاشت شده داخل آن را خواهند داشت. لازم است که به جز اندازه گیری مساحت حیاط، ساختمان های اطراف و بلندی یا کوتاهی آن ها نیز مد نظر قرار گرفته و در نقشه برداری لحاظ شوند. این موارد باعث می شود که پس از اجرای پروژه، بهترین بهره برداری از آن را داشته و با هدررفت سرمایه روبرو نشویم.

از طراحی ویلا شیشه ای چه می دانیم؟
مشاهده

طراحی باغچه مدرن و خاص را با یک گروه حرفه ای تجربه کنید. 

با تیم باغ ایرانی تماس بگیرید و لذت داشتن یک باغچه منحصر به فرد را تجربه کنید. 

طراحی فضای سبز حیاط خانه

مرزبندی باغچه و فضای رفت و آمد

در بخش بعدی، به سراغ مرزبندی فضای باغچه و مسیرهای رفت و آمد می رویم. بیهی است که در یک حیاط، نیازمند آن هستیم که بخش زیادی را به موزاییک کاری اختصاص داده و برای رفت و آمد اشخاص و تردد آن ها، مساحت بیشتری را در نظر بگیریم. این بستگی به ساختار فضا و البته سلیقه مشتری دارد که باغچه کاری به طور کلی مجزا از فضای رفت و آمد و مسیر تردد باشد، یا این که به صورت مختلط و کاملا مدرن به تلفیق و ترکیب این دو فضا بپردازیم.

البته لازم به ذکر است که صرف سلیقه و درخواست مشتری این الزام را به وجود نمی آورد که بتوانیم فضای باغچه ای و رفت و آمد را مجزا ساخته یا ترکیب کنیم: در این حوزه فضا و شکل محیط حرف اول را می زند. باید ابتدا پتانسیل های زمین حیاط شناخته شده و مورد سنجش قرار بگیرند و سپس میزان سازگاری آن ها با الگوی درخواستی مشتری، بررسی شوند. در نهایت می توان گفت که تا چه اندازه این الگو با درخواست مشتری همخوانی دارد و لازم است که چه تغییراتی روی آن ایجاد شود.

انتخاب گل و گیاهان مورد کاشت در طراحی فضای سبز حیاط خانه

در گام بعدی، با در نظر گرفتن شرایط جغرافیایی و آب و هوا و همین طور توان مشتری و صاحب خانه در رسیدگی به گل و گیاهان، نسبت به انتخاب نوع و گونه آن ها اقدام می شود. برخی اوقات مشتری و صاحب خانه قادر به رسیدگی زیاد به گیاهان کاشت شده در حیاط منزل خود نیست و ترجیح می دهیم که با کاشت گل و گیاهانی که نیاز کمتری به آبیاری و رسیدگی دارند، وضعیت را به شکلی ساده تر دربیاوریم. زیرا در غیر این صورت باید انتظار داشت که خیلی زود وضعیت حیاط از شکل زیبای اولیه خود که پس از کاشت حاصل شده، خارج گشته و گل و گیاهان پژمرده شده و یا خس و خاشاک اطراف آن ها را فرا بگیرد.

به همین سبب پیش از انتخاب گل و گیاهان مورد کاشت باید جلسه مشاوره ای با صاحب منزل گذاشته شده و به طور کلی سطح رسیدگی وی دریافت شود. به طور معمول کارشناسان ایجاد فضای سبز، توصیه ها و دستورالعمل های خاصی در این مورد دارند و با ارائه دادن اطلاعات لازم به صاحب منزل، وی را برای شرایط رسیدگی آماده ساخته و سطح همکاری وی را درمی یابند. به این ترتیب آن ها پیشنهادهای متناسب خود برای کاشت گل و گیاه را ارائه کرده و در نهایت ایجاد فضای سبز به شکلی پیش می رود که کمترین آسیب پذیری در طول زمان پس از اجرای پروژه را داشته باشد. بدیهی است که هیچ کدام از ما مایل نیستیم که یک پروژه فضای سبز بزرگ یا خانگی، پس از گذشت چندین هفته رو به زوال رفته و از فرم جذاب و مناسب اولیه خود، خارج شود. به همین دلیل ضرورت دارد که گام های اولیه به درستی برداشته شوند.

بهترین طراح ویلا در ایران
مشاهده

اجرای کاشت

در مرحله بعدی به راحتی می توان نسبت به اجرای کاشت اقدام کرده و گل و گیاهانی که در گام قبلی مورد انتخاب قرار گرفته اند را در جای خود کاشت. این کاشت باید کاملا اصولی و با تقویت خاک انجام شده و فاصله منطقی میان گیاهان با در نظر گرفتن رشدهای آتی آن ها، صورت بگیرد. معمولا در صورتی که شرایط مناسب باشد، یک یا دو درخت میوه برای حیاط خانه در نظر گرفته می شود که برای صاحب خانه نیز از جذابیت زیادی برخوردار خواهد بود.

استفاده از حوضچه، آب نما، استخر و غیره در طراحی فضای سبز حیاط خانه

در صورتی که فضای حیاط منزل اجازه دهد، استفاده از حوضچه، آب نما، استخر کوچک و غیره نیز جالب خواهد بود. این نیز چیزی سلیقه ای است و ممکن است شما ترجیح بدهید به جای به کار بردن چنین تجهیزاتی، چندین نیمکت یا یک تخت پیک نیک در فضای حیاط منزل خود داشته باشید. به هر صورت در شرایط که مساحت کافی برای اضافه کردن چیزی جز باغچه و فضای سبز وجود داشته باشد، به کار بردن چنین تجهیزاتی جالب خواهد بود.

نورپردازی

اما نورپردازی همیشه و همه جا در اجرای پروژه های فضای سبز، جایگاه محکمی دارد. این مورد در خصوص حیاط منازل که محل رفت و آمد هر روز و هر شب هستند، پررنگ تر خواهد بود. اگر می خواهید پروژه فضای سبز حیاط منزل شما به طور کامل و مطابق با استانداردها باشد، در زمینه نورپردازی آن نیز کوتاهی نکنید. این نورپردازی باید مطابق با اصول فنگ شویی و شناخت فضا انجام شده و به طور کامل زاویه های مختلف حیاط منزل را تحت تاثیر خود قرار دهد. چه فضای حیاط منزل شما کوچک و محدود بوده و چه با فضایی وسیع و گسترده مواجه باشیم، به هر صورت لازم است که نورپردازی در سطح حرفه ای انجام پذیرد.

طراحی فضای سبز در بالکن
مشاهده

به طور مثال حتما باید مسیر تردد نورانی بوده و افرادی که برای رفت و آمد در ساعات تاریکی از حیاط منزل عبور می کنند، هیچ مشکلی جهت ردیابی مسیر خود نداشته باشند. به علاوه اگر حوضچه یا استخری در حیاط تعبیه شده است، لازم است که نورپردازی متمرکزی بر آن نیز وجود داشته باشد تا احیانا کسی در حال عبور در استخر یا حوضچه سقوط نکند. از این ها گذشته بحث نورپردازی زیبایی نیز در حیاط منازل اهمیت دارد و باید به این وسیله در زیباسازی فضا نیز قدم های بزرگی برداشته شود.

طراحی فضای سبز حیاط خانه

ایمن سازی در طراحی فضای سبز حیاط خانه

ایمنی سازی پروژه فضای سبز حیاط منزل نیز جایگاه خاص خود را دارد. در صورتی که لازم باشد سم پاشی باید صورت گرفته و همین طور حصار کشی و نصب نرده در مکان های مختلف، انجام پذیرد. دقت داشته باشید که میزان تردد در حیاط منازل به مراتب بالاتر است و حتی در بسیاری مواقع کودکان از این مکان رفت و آمد دارند و باید مساله ایمن سازی به طور جدی انجام شود.

بازرسی نهایی

در نهایت زمانی که چنین پروژه ای توسط یک تیم حرفه ای انجام شود، گام نهایی یعنی بازرسی را خواهیم داشت. در این بازرسی کلیه موارد انجام شده تحت بررسی قرار گرفته و در صورتی که در هر بخشی کم و کاستی وجود داشته باشد، برطرف خواهد شد.

سخن پایانی شما چه ایده هایی برای طراحی فضای سبز حیاط خانه دارید و دوست دارید حیاط منزل رویایی تان به چه شکلی ایجاد شود؟ ایده های خود را در بخش نظریات با ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت (bhg.com) مراجعه کنید. 

برای رای دادن روی ستاره ها کلیک کنید post

1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • مهرداد رحیمی

    بازم درمورد این موضع مطلب بزارین

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonمشاوره رایگان 09363728370