طراحی ویلا جنگلی

طراحی ویلا جنگلی

شمال کشور به واسطه آب و هوای مطبوع و اقلیم سرسبزی که دارد، افراد با سلیقه های مختلف را به فکر داشتن یک ویلا در جنگل ترغیب می کند. نمی توان منکر این موضوع شد که گذراندن لحظات خوش در یک ویلا وسط جنگل هم می تواند هیجانات مخصوص به خود را داشته باشد.

مناطق بکر و دست نخورده که ردپای انسان ها کمتر در آنجا دیده می شود، می توانند برای طرح طراحی و ساخت ویلای جنگلی مناسب ترین گزینه به لحاظ ارزش مکانی باشند. پیدا کردن این مناطق در شمال کشور، خیلی سخت و پیچیده نیست؛ با یک جستجوی ساده در اینترنت، می توانید لوکیشن مناطق بکر و دست نخورده را در استان های شمالی کشور پیدا کنید. البته پیش از هر گونه اقدامی برای خرید زمین و طراحی ویلا، حتما در مورد مجوزهای لازم برای ساخت و ساز در این مناطق، تحقیق نمایید.

نقشه ساخت ویلای جنگلی

نقشه ساخت ویلای جنگلی غالبا به دو صورت طراحی و اجرا می شود:

  1. یک نقشه مختص ویلاهایی است که شخصی ساز هستند؛
  2. نقشه های دیگر برای ویلاهایی است که دولت آن ها را ساخته و در منطقه ای با نام شهرک قرار دارند.

نکته ای که در ابتدای کار برای طراحی ویلا جنگلی باید در نظر داشت، این است که پیمانکاران و سرمایه گذاران، بایستی به قوانین ساخت چنین ویلاهایی پایبند باشند و از حدود مقررات تجاوز نکنند. هر گونه بی توجهی نسبت به این قوانین می تواند آن ها را در حین ساخت ویلا با مشکلاتی مواجه کند که گاهی تبعات جبران ناپذیری به همراه دارد؛ مثل تخریب کامل ویلا!

بنابراین لازم است که قبل از خرید یا ساخت ویلا جنگلی اطلاعاتی در رابطه با این موضوع به دست آورید و سپس وارد مرحله اجرا شوید. در ادامه این مطلب، ما کلیدی ترین نکات و مواردی که باید در راستای ساخت و طراحی ویلا جنکلی  رعایت شود، بررسی می کنیم.

طراحی ویلا جنگلی مدرن

در گذشته ویلاهای جنگلی به شکل کلبه های سنتی و قدیمی ساخته می شدند. پنجره های چوبی، لامپ های کم نور و تنها شومینه ای در کنج کلبه تا محیط را گرم کند. در این کلبه ها خبری از ابتدایی ترین امکانات رفاهی نظیر آشپزخانه، اتاق خواب، سرویس بهداشتی و دست شویی هم نبود. مساحت ویلاهای جنگلی در گذسته بسیار کم بود و تنها برای یک تفریح نیم روزه مناسب بودند. اما با گذشت زمان، ساختار این کلبه ها دستخوش تغییراتی شد. به طوری که ویلاهای جنگلی جایگزین کلبه های جنگلی شدند.

طراحی ویلا در زاهدان
مشاهده

 اما امروزه طراحی ویلاهای جنگلی با توجه به امکاناتی که وجود دارد، دیگر آن حالت ساده و قدیمی را ندارد و طراحی آن ها به سبک هایی مدرن و کاملا به روز انجام می شود.

امروزه مردم خواهان طراحی های جدید و به روز برای ساختمان های خود از جمله ویلای جنگلی هستند. اکثر افرادی که طراحی ویلای جنگلی را انتخاب می کنند، مایلند تا کلیه امکانات رفاهی در پروسه ساخت اجرا شود تا در فصول مختلف سال، امکان سپری کردن چند روز پیاپی را در محل سکونت خود بدون کوچکترین مشکلی داشته باشند. از آنجایی که ویلاهای جنگلی معمولا در ارتفاعات و به دور از محیط شهری ساخته می شوند، باید از حداکثر امکانات رفاهی برخوردار باشند.

طراحی و ساخت ویلا جنگلی طراحی محوطه ویلا جنگلی محوطه سازی ویلای جنگلی طراحی داخلی ویلا جنگلی

طراحی ویلا جنگلی روستیک

برای طراحی ویلا جنگلی به سبک روستیک، می توانید در کنار بتن، سنگ، و چوب، از پنجره های شیشه ای نیز برای زیبایی بیشتر ویلا استفاده کنید. استفاده از دیوارهای تمام شیشه در سالن ویلای جنگلی، باعث جذابیت نمای خارجی ویلا و همچنین ایجاد یک ویوی زیبا به جنگل می شود. با توجه به قرار گرفتن ویلا در محیط های سخت کوهستانی و جنگلی بهتر است از سنگ و کامپوزیت برای ساخت ویلای روستیک استفاده شود. بعضی از ویلا های جنگلی هم به صورت پیش ساخته وجود دارند که مساحت کمتری دارند و برای چند روز اقامت موقت مناسب اند. در ساخت این ویلاها از کامپوزیت و سنگ های طبیعی استفاده می شود.

برای طراحی جلوی سالن ویلا می توانید تراس و ایوان داشته باشید با چند صندلی و میز کوچک. برای این که طراحی ویلای شما زیباتر باشد بهتر است با معماران و طراحان داخلی مجموعه باغ ایرانی مشورت کنید.

نکات مهم در طراحی و ساخت ویلای جنگلی

شاید بتوانید در طراحی داخلی ویلا کاملا سلیقه ای عمل کنید، اما این امر در پروسه ساخت و اجرا امکان پذیر نیست. پایبندی به اصول و قواعد ساخت و ساز در جنگل، بدون شک همان نتیجه ای را رقم می زند که دلخواه شماست. بنابراین به مطالعه نکات زیر، متوجه خواهید شد که باید چه در پروسه خرید زمین و چه در مرحله ساخت و ساز، به دنبال چه چیزی باشید و چه شرایطی را مدنظر قرار دهید.

طراحی محوطه ویلا و اصول مهم
مشاهده

1.     انتخاب لوکیشن زمین

شاید در ابتدای کار متوجه اهمیت متراژ و موقعیت جغرافیایی زمینی که می خرید، نباشید؛ اما با وارد شدن به فاز اجرایی پروژه، مشکلاتی که یکی پس از دیگری بر سر راهتان قرار می گیرند، یادآور تجربه تلخ شما از سهل انگاری تان در امر خرید زمین می شوند. موارد مهم در هنگام انتخاب لوکیشن زمین شامل موارد زیر می شود:

  • محل قرار گیری آن
  • شیب زمین
  • شرایط جغرافیایی
  • شرایط آب و هوایی
  • درصد فرسایش خاک منطقه

دلیل این که بسیاری از مردم تمایل به ساخت ویلای جنگلی دارند، آب و هوای پاک و دوری از آلودگی های شهری است.  اما فراموش نکنید که بودن در طبیعت بکر و سکونت در دل جنگل، هزینه بیشتری را برای خرید زمین می طلبد. بنابراین زمین های واقع در دامنه کوه، گران تر از زمین های پایین دست هستند.

2.     انتخاب مصالح مناسب

شرایط حاکم بر آب و هوای شمال کشور (به خصوص در ارتفاعات)، اغلب با درصد بالای رطوبت و بارش باران همراه است. به همین دلیل، انتخاب مصالحی مقاوم در برابر رطوبت، اهمیت ویژه ای پیدا می کند. اغلب دیده ایم که مردمان خطه شمال، از آجرهای سفالی، بتن و یا سقف های سینوسی فلزی برای خانه های خود استفاده می کنند. کمتر خانه ای را به شکل چوبی در این مناطق می بینیم. اما بسیاری از افراد، مایلند تا در طراحی نمای ویلای جنگلی خود، از چوب استفاده کنند. متریال چوبی در معرض باران و سرما، خیلی زوده فرسوده شده و همچنین توسط حشرات و موریانه، دچار خوردگی می شوند. بنابراین بهتر است برای ساخت ویلا از بتن و یا آجر استفاده کنید.

اما اگر باز هم اصرار به استفاده از متریال چوبی دارید، باید بگوییم که انجام این کار با صرف هزینه بیشتر امکان پذیر است. چرا که باید یک لایه پشم و سنگ در زیر نمای چوبی تعبیه شود تا ساختمان در برابر رطوبت دچار ریزش و فرسودگی نشود. همچنین سقف ویلای جنگلی باید به صورت شیب دار و دارای لبه طراحی شود تا در زمان بارندگی به سقف ویلا نفوذ نکند و آب باران به سمت زمین سرازیر شود.

محوطه سازی زمین 500 متری + تجهیزات لازم
مشاهده

3.     ساخت ویلا در ارتفاع

در مورد ویلاهای جنگلی کف ساختمان بهتر است با زمین کمی فاصله داشته باشد چرا که زمین منطقه رطوبت و نم زیادی دارد. با ساختن ویلای جنگلی در ارتفاع مشخصی از زمین، رطوبت به داخل ساختمان نفوذ نمی کند.

طراحی داخلی ویلای جنگلی

طراحی داخلی ویلای جنگلی بسته به سلیقه هر فردی متفاوت است. بعضی از افراد برای ویلای خود دوست دارند طراحی سنتی را پیاده کنند و به همین منظور وسایلی هم که برای ویلا میخرند شکل سنتی دارد. اما بعضی دیگر دنبال سبک مدرن برای طراحی ویلای خود هستند. طراحی محوطه بیرونی ویلای جنگلی نیز اهمیت دارد. ویلاهای جنگلی که سبک مدرن را برای داخل ویلا انتخاب کرده اند برای محوطه بیرونی ویلا هم دنبال طراحی های خاص می روند. باربیکیو و آلاچیق، چمن مصنوعی، فواره آب، استخر می تواند محوطه بیرونی ویلا را زیباتر کند.

کلام آخر

اگر قصد ساخت و طراحی ویلا جنگلی دارید، حتما قبل از این کار با یک شرکت معماری مجرب در زمینه ساخت و طراحی ویلا مشورت کنید. آن ها تمام نکات لازم در خصوص ساخت ویلا مثل شرایط حمل و نقل مصالح به محل ساخت پروژه، انتخاب نوع مصالح، خرید ملک و مجوزهای لازم برای ساخت و ساز در جنگل را به شما متذکر می شوند تا در هنگام ساخت و یا بعد از اتمام کار دچار مشکل نشوید.

برای رای دادن روی ستاره ها کلیک کنید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonمشاوره رایگان 09363728370